Autor: Gorica Nikolin - gorica@021.rs/Foto. NSU

Novi Sad
08.02.2017.
10:59 > 13:49
Novosađani se ne ustežu da ostave svoje kese sa smećem mimo kontejnera, pa tako to čine i na simsu, uz drveće, kao i u ulazu, ispred kućnih vrata.
  • Vojvosadjan

    11.02.2017 23:14
    @g
    Da ne ulazim dublje u temu, to sam cinio vec i znas i sam. Reci cu samo jedno.. sa ulicarima samo ulicarski i djonom. Naravno da te necu pustiti u svoju kucu da udjes i da me isamaras a pritom da ti zahvalim. Kad ti neko kaze da treba da se lecis, da si bolestan, da si psiho.. pa kako drugacije nego prvo lepo a ako ne uspeva onda se okrenes i odes. Ako te pritom on i dalje vredja, sta drugo.. Ćale, relax take it easy.. nisam ja kriv zbog tvoje disfunkcije ;) Pogledaj kroz prozor starino :))
  • Pićuka

    11.02.2017 15:50
    Zoohigijena treba da pohvata sve te koji prave đubre po ulicama i pravac u azil za pse u Šangaju.
  • G

    11.02.2017 14:18
    @Vojvosadjan - razumem da jako ne volite što ste uhvaćeni u laži odnosno da jako ne volite što se neko drznuo da VAMA tako savršenom protivreči. Navikli ste kroz vaš bedni život da pretnjama nasiljem svojoj okolini postignete suprotno, a sada vam je neko uzdrmao "kavez", toliko da se trudite da ga pratite na svakoj temi i argumente zamenite uličarskim rečnikom koji vam je bez ikakve sumnje veoma blizak.
  • Vojvosadjan

    11.02.2017 09:41
    @g
    Al' tebi nije dobro gari... Sta uzimas kad te tako ˝vozi˝ otkri mi molim te da pocastim sebe i malo ˝izhiperventiliram˝ bar vikendom.
  • G

    10.02.2017 20:20
    @Vojvosadjan - ne, "poštovani" fašistički "gospodine" koji voli da preti nasiljem jer je obična ulična bitanga koja se busa u svoje grudi i širi dokazano bezočne laži o svom poštenju, obraćam se javnom mediju koji besprekidnim objavljivanjem vaših šovinističkih komentara suprotno svojim sopstvenim objavljenim pravilima učestvuje u vašem širenju mržnje i netrpeljivosti u Vojvodini.
  • Vojvosadjan

    10.02.2017 15:48
    @g
    Ako se meni obracas.. Jel ti zao sto ne sviras?
  • G

    10.02.2017 14:00
    Drago mi je da i dalje, veoma vredno dajete svoj doprinos širenju mržnje i netrpeljivosti u Vojvodini. Ipak su to vojvođanske vrednosti sa dugom tradicijom.
  • Vojvosadjan

    10.02.2017 11:38
    @ja
    Ne znam nestarosedeoce gde si ziveo i obitavao ranije (citaj: smrdeo) ali kad si dosao ovde selo nisi zatekao, to znam sigurno.. iz kojih god Kurtalica da si se pojavio bili su vece selo od ovog grada. Predlazem da za pocetak procitas par knjiga o gradu u kojem zivis, nazalost. A ovima sto to rade, nabiti tu kesu u usta sa svim tim sadrzajem.
  • Smrad totalni

    09.02.2017 21:42
    Lenjost i letargija
    Verovatno se mnogi sećaju one mini deponije uz sam zid "katedrale" na ulasku u Katoličku portu. Pola komšiluka je tu ostavljalo smeće, što skoro doseljeni koje ni ne poznajem a Bogami i neki stari stanari koje decenijama znam. X puta smo se svađali u vezi sa tim, opominjali komšiluk i uvek su imali spremno objašnjenje "pa i drugi ostavljaju tu" ili "daleko je kontejner"... Bili smo istrajni i uspeli da odviknemo komšiluk od te ružne navike. Sad mnogi bacaju to kućno smeće u ulične kante, što isto nije u redu, ali bolje i to nego da ostavljaju po ulici. Jednostavno, u narodu je toliko slaba svest o čuvanju okoline i adekvatnom odlaganju otpada, da je to zabrinjavajuće. Trebalo bi decu konstantno učiti o tome, od jaslica do kraja osnovne škole, ali sve pada u vodu ako vide svoje roditelje da se ponašaju drugačije...
  • Blajv

    09.02.2017 16:36
    @nekad dodjos

    "Kritičari Bosanaca, Crnogoraca i Kosovara su srbomrsci" - dođoš logic

    Znam da se vi ono malo tripujete da ste Srbi, ali misli i moja baba da je mlada kad je sašiju lekovi pa opet ne biva.
  • nervirach

    09.02.2017 07:12
    Nekad dodjos, oladi. Nismo mi srbomrsci nego ste vi mrsci nas srbijanaca. Vi ste napravili podelu na vas srbe i srbijanaca sa ove strane. Vi ste sve svojima delili, vi ste podobni, a nama ona stvar. Kad si vec opet poceo eto ti odgovor
  • Saramakas

    09.02.2017 06:06
    @Mumi
    Mora da si to bio ti! Sto se tablica tice, prosao si pored mene pa sam imao dovoljno vremena da ih uocim, a ako ne vidis jasno sta se desava na 200 metara od tebe, sta trazis za volanom?
  • poruka

    08.02.2017 23:56
    razmislite
    poruka je za Saleta i zna se koji bi trebalo da razmisle bolje o sebi i svom stavu jer su svi odnekud dosli i mozda neko i za njih zbog nekog loseg postupka misli da su dodjosi i smece i da na taj nacin s obzirom da za sebe misle da su kulturni ne etiketiraju ljude
  • nekad dodjos

    08.02.2017 23:08
    Smo sam cekao kada ce paceri srbomrsci da se jave sa recenicom da su dodjosi krivi i za to, kao i za njihov los i promasen zivot.
    Al eto da ispricam da mi je jedan rodjeni novosadjanin istresao dupke punu pepeljaru iz kola skoro na nogu, ja krenuo da mu se javim. A sve to na par metera od kontejnera.
  • Anonimus

    08.02.2017 22:40
    Ko Vam je kriv kad to dozvoljavate. Umesto da vlast nesto uradi,oni upozoravaju da se to vise ne radi. U pravu je covek koji je napisao da se u pojedinim zemljama EU otvara i nalazi ime i adresa,pa stize "razglednica" na kucu .
  • Mumi

    08.02.2017 22:28
    Za Saramakas
    Kako ste videli na 200 m ovog što baca smeće u Dunav...I još ste I tablice bosanske uspeli da vidite...pa svaka čast! Imate super moći. ..kako ga niste stigli sa takvim moćima?
    Ovi sto ostavljaju smeće po ulazima I prozorima navlače bubašvabe ,miševe, pacove..I ostalu gamad.....pa vi samo ćutite kad to vidite u svom ulazu.
  • pobeci odavde

    08.02.2017 21:06
    Kakva drzava takva i higijena .
  • Marija

    08.02.2017 20:32
    Smeće
    Pogledajte Podbaru. Celo naselje je veliko smetlište . Kese , ljubitelji kućnih ljubimaca izvode ih gde stignu i za njima ne kupe izmet. Dokle ćemo plaćati komunalije?
  • Natasa

    08.02.2017 19:01
    Prigradsko naselje
    Jutros sretoh komsinicu koja se zgrazava sto dete svaki dan vrsi malu nuzdu u setnji sa mamom. Decak je inace ometen u razvoju. Pri tom njena cerka svakodnevo seta psa koji vrsi nuzdu ispred moje kuce. Ko je ovde lud?
  • saramakas

    08.02.2017 18:56
    Ja sam pre par godina imao priliku da vidim coveka kako zaustavlja mercedesa s bosanskim tablicama na sred Mosta slobode na nekih dvestotinak metara od mene i baca dve kese smeca preko ograde u Dunav. Da sam bio blize uhvatio bih ga za noge i poslao naglavacke preko ograde da pravi drustvo tim kesama.
  • Da

    08.02.2017 17:25
    Nije sve u kućnom vaspitanju,
    U Holandiji inspekcija otvara ove kese i pronalazi domaćinstvo čiji je član ostavio smeće : na pogrešno mest i u pogrešno vreme. U svakoj kesi se nađje račun ili ime. Čas posla se odštampa račun i dostavlja na adresu. Kazna je 100 EUR. ZA SVAKU KESU PONAOSOB.
  • Goran

    08.02.2017 17:16
    Ziveo sam u zgradi 15 godina. Nakon toga u kuci 15 godina i sad ponovo u zgradi.
    Primetio sam tu novu novosadsku modu da preko noci u stambenoj zgradi ostavljaju djubre u ulazu ispred svojih vrata. Kad dodje leto i zapece +40 ceo hodnik smrdi.

    U kom tacno momentu su ljudi poceli tu novu "novosadsku foru" izbacivanje đubreta? Što je teško otići odmah dole i baciti?

    No, protiv toga se treba boriti na sledeći način. Kad vidite kesu, istresite im ispred vrata. Ja već počeo.
  • IvaNS

    08.02.2017 17:14
    Ima leka
    Postoji vrlo jednostavan "lek" za takve prostake. Jednostavno im treba istresti smeće koje su ostavili, pred vrata stana. Što se tiče starijih sugrađana, ako želite da im pomognete (a tako i treba), pozvonite im na vrata i pokupite smeće. Pa nije hodnik zgrade privremeni kontejner !!!
    A o higijeni i mogućnosti širenja zaraznih bolesti da i ne govorimo.
  • ...

    08.02.2017 16:59
    Za đubre pred vratima imam rešenje. Dok sam živeo u zgradi sam to radio redovno. Čak sam se spuštao namerno stepeništem da mi ne bi koja kesa promakla. Čim vidim kesu sa đubretom ispred nečijih vrata samo je šutnem iz voleja svom snagom. Više nikada neće da bude tamo - PROVERENO !!!!!

    A izvinite, čemu služe "pametni" telefoni? Pa za snimanje ;) A imate i fb stranu gde može da se kači. Pa slikajte i kačite. Možda nekoga i bude sram.

    Jel znate za likove koji bi čekali na semaforima da vide da li neko nešto od vozača baci kroz prozor dok čeka? Ne? Uuuuu, to je zanimljivo - kreneš na zeleno a vrati ti se u krilo pikavac koji si bacio :)
  • seljober

    08.02.2017 16:51
    Tako je to u drzavi Grand parade .
  • Rade

    08.02.2017 16:07
    Za ovakve ljude koji to rade kazna ciscenja ulice u sred bela dana i novcano udariti po dzepu pa neka se zali koliko hoce kad neda drugima da zive normalno
  • Napoleon

    08.02.2017 16:04
    Realno, kada bi se zakon sprovodio ovakve stvari se ne bi dešavale. Da se ne lažemo, ne vredi opominjati komšije i zvati policiju kada tu niko ne reaguje. Probao sam i uverio seV.
  • X

    08.02.2017 15:58
    Не треба генералисати. Остављање смећа испред кућних врата - примери које сам ја сретала су факултетски образовани људи, рођени у НС.
    Треба споменути и појединце који напуне уличне канте за смеће својим кућним отпадом.
  • lolo

    08.02.2017 15:53
    Nemojte tako, ja pored sebe imam bakicu koja jednostavno ne moze da se krece dobro i uvek ostavi uvece ispred vrata i ja joj kada idem na posao ponesem ujutru smece i bacim. Ko ce zeni zameriti? Jedno je to, a drugo kada neko drzi kacu sa kupusom ispred vrata ili smece, a ima zdrave noge i ruke. Mora se napraviti razlika izmedju toga. Takodje, postoje invalidi i ostala ugrozena grupa koja zbog svog stanja ne mogu da budu efektivni koliko bi zeleli, a drzava ih prosto i ne vidi, niti pomaze.
  • brod ludaka

    08.02.2017 15:49
    Ostavljanje kesa sa smecem je ustvari jos jedno podmuklo maslo koje dolazi od antisrpske Evropske Unije i Angele Merkel a sa ciljem da putem ove zle ujdurme diskredituju postenu Srbiju i njene lepo vaspitane stanovnike .
  • ns

    08.02.2017 15:35
    Kakvi su nam gradjani - takav nam je grad
  • Sale

    08.02.2017 14:58
    novosadjani
    Malo je tu novosadjana, a puno smeća..
  • ja

    08.02.2017 14:51
    ns
    Starosedeoci postali gospoda pa ne mogu da shvate da ovo vise nije selo!
  • Zna se

    08.02.2017 14:41
    Dodjosi.
  • dobrotvorka

    08.02.2017 14:39
    POZNATO
    U mom ulazu dvoje komšija to redovno rade (ostavljaju smeće ispred vrata), smeta mi ali nikad ih nisam prijavljivala. Ponekad pokupim usput i njihovo smeće, kada bacam svoje. Neki ljudi nemaju kulturu zajedničkog stanovanja.
  • Darko

    08.02.2017 14:09
    Pa neka neko dezura i naplati kazne pa nece vise bacati. A mogli bi i staviti kontejner ako vec nema u blizini.
  • vuk

    08.02.2017 14:06
    Evropska prestonica kulture
  • Cale

    08.02.2017 14:04
    Seljake treba opomenuti da bi znali da se ponasaju kao seljaci. Cutanjem se nista ne postize, trudite se da promenite bar svoju blizu okolinu i tako doprinesete boljem okruzenju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna